Cum sa pastrezi tineretea fara injectii si proceduri cosmetice

Corpul uman produce singur aceasta proteina, dar dupa 30 de ani, pielea incepe sa aiba mai mare nevoie de colagen

proceduri cosmetice

Dupa 30 de ani, fiecare femeie incepe sa observe schimbari la nivelul fetei: apar primele riduri, pielea devine terna. Odata cu trecerea anilor situatia nu face decat sa se inrautateasca si, prin urmare, femeile recurg adesea la cosmetologie, iar apoi, in cautarea tineretii eterne, la chirurgia plastica.

Cand incepe sa imbatraneasca pielea?

Imbatranirea pielii poate fi naturala sau prematura. Imbatranirea naturala apare din cauza modificarilor biologice ale celulelor pielii – acestea incep sa imbatraneasca – este un proces ireversibil.

Imbatranirea prematura a pielii este cauzata de diversi factori: lumina soarelui, stres, alimentatie proasta, obiceiuri proaste, deficienta sau exces de oligoelemente si vitamine.

Ce sa faci pentru a mentine pielea tanara?

In ciuda faptului ca tehnologiile de infrumusetare se dezvolta rapid, imbatranirea timpurie a pielii poate fi prevenita doar cu obiceiurile potrivite, fara injectii si interventii chirurgicale.

  • Alimentatie potrivita

Nutritia adecvata joaca un rol important in mentinerea tineretii si frumusetii. Dieta trebuie sa fie echilibrata si completa, trebuie sa contina toate vitaminele si mineralele necesare.

  • Somnul

Lipsa somnului si rutina zilnica necorespunzatoare afecteaza in mod direct starea pielii. Colagenul este produs noaptea, ceea ce imbunatateste fermitatea si elasticitatea pielii. Pentru a pastra tineretea, este necesar ca somnul sa fie inainte de ora 23:00 si cel putin 6-8 ore pe zi.

  • Hidratarea

Apa ajuta la mentinerea pielii hidratate, imbunatatindu-i structura si facand-o mai moale si mai fina. O persoana sanatoasa este recomandat sa bea 1,5-2,5 litri de apa pe zi, in functie de greutatea corporala. Pentru a calcula cu exactitate, trebuie inmultit 30 ml cu greutatea corporala. De exemplu, o persoana cu o greutate corporala de 60 kg trebuie sa consume 1800 ml de apa pe zi.

  • Ingrijirea zilnica a pielii

3 pasi importanti in ingrijirea pielii: curatare, hidratare si protectie UV.

  • Colagen

Corpul uman produce singur aceasta proteina, dar dupa 30 de ani, pielea incepe sa aiba mai mare nevoie de colagen. Dupa varsta de 45 de ani, organismul reduce productia de colagen la aproape zero.

Prin urmare, daca dupa 30 de ani nu exista suficiente surse naturale de colagen in alimentatie (carne, gelatina sau fructe de mare), atunci se recomanda administrarea sub forma de supliment alimentar.