Salata de fasole cu sos de vin este extrem de bogata in elemente nutritive, fiind o gustare care se poate pregati foarte usor acasa, in doar 20 de minute, chiar daca ca cei care isi doresc un astfel de preparat trebuie sa foloseasca 4 feluri diferite de fasole (la conserva). Pentru obtinerea unui continut cat mai mic de sodiu, boabele de fasole trebuie sa fie bine uscate, iar intreaga salata trebuie sarata cu grija. 6 portii vor contine doar 185 de calorii, 8,9 grame de proteine, 5 gram de grasimi, 10 miligrame de sodiu si 0 colesterol.
Ingrediente necesare pentru pregatirea salatei
-
o cana de fasole rosie, fiarta;
-
o cana de fasole alba, fiarta;
-
o cana de fasole neagra, fiarta;
-
250 de grame de fasole verde, care trebuie oparita;
-
o ceapa rosie mica, tocata bine;
-
un ardei gras rosu, curatat, iar apoi taiat cubulete;
-
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat.
Ingrediente necesare pentru sosul de vin
-
un sfert de cana de otet de vin rosu;
-
un sfert de cana de supa de legume/supa din conserva;
-
3 linguri de vin rosu, sec;
-
un catel de usturoi tocat;
-
linga de ulei de masline;
-
sare de mare si piper (dupa gust).
Mod de preparare
Intr-un vas se toarna toate cele 4 tipuri de fasole si se amesteca bine impreuna cu ceapa, ardeiul si patrunjelul. Mai apoi, ingredientele pentru sos trebuie omogenizate foarte bine si se toarna peste fasole cu grija. Se lasa totul la frigider timp de o ora, pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Acum, preparatul este gata!
Cele mai importante avantaje ale utilizarii fasolei in preparatele culinare le includ si pe urmatoarele:
-
3 cani de fasole pe saptamana asigura un plus de sanatate intregului organism;
-
are un continut bogat din fibre – de fapt, cel mai bogat intre toate legumele -, ceea ce inseamna ca imbunateteste nivelul colesterolului total din organism si reduce riscurile de boli cardiace;
-
contine vitamine si minerale importante pentru organism: vitamina B, magneziu, fier, calciu, fosfor, potasiu, acid folic;
-
in plus, fasolea este o leguma ieftina si gustoasa.