Tipuri de orteze si in ce afectiuni sunt recomandate

tehnica medicala

Ortezele sunt dispozitive medicale ce sunt intrebuintate pentru a oferi suport si corectie in cazul unor parti ale corpului. Pot fi confectionate din diverse materiale, de la materiale textile, la plastic si chiar metal.

Denumirea lor arata pentru ce zone ale corpului pot fi intrebuintate, spre exemplu, o orteza mana poate fi utilizata pentru a oferi suport mainii, in cazul artritei localizate la incheietura sau in caz de sindrom de tunel carpian.

Cele mai populare orteze si pentru ce se recomanda

In continuare vor fi prezentate cele mai intalnite tipuri de orteze. Cei care vor sa beneficieze de produse de calitate superioara pot gasi toate aceste produse in magazinul Med-Tehnica.ro, ce dispune de o oferta vasta de echipamente si accesorii: de la aparatura medicala, la dispozitive de reabilitare, instrumentar medical, mobilier medical, uniforme pentru profesionistii din domeniul sanitar, consumabile si dispozitive pentru diagnostic si monitorizare.

  • Orteze pentru coloana

Ortezele pentru coloana sau pentru spate sunt centuri de sustinere sau corsete si orteze toracice. Sunt recomandate in cazul herniilor de disc sau al durerilor de spate, dar si in cazul fracturilor vertebrale.

  • Orteze pentru membrele superioare

In aceasta categorie sunt integrate ortezele pentru cot, deget, mana sau umar. Sunt recomandate pentru a corecta deformarile degetelor, in cazul leziunilor de tendoane sau al artritei reumatoide. De asemenea, mai sunt utilizate in cazul fracturilor, in recuperarea de dupa o entorsa sau pentru prevenirea recidivelor, precum si un cazul paraliziilor sau al afectiunilor neuromusculare.

  • Orteze pentru membrele inferioare

Ortezele pentru membrele inferioare sunt recomandate in caz de probleme medicale la: sold, genunchi, glezna. Ortezele pentru genunchi mai sunt cunoscute si sub numele de genunchiere si se recomanda in cazul entorselor, al artritei de la nivelul genunchiului sau in leziunile de ligamente. Ortezele de glezna sunt de ajutor in cazul fasciitei plantare sau al entorselor repetate la glezna.

Orteza mana | tehnica medicala | Med-Tehnica.ro

Orteza mana

  • Orteze pentru copii

Un alt tip de orteze, ce pot fi achizitionate de la Med-Tehnica.ro impreuna cu alte produse de tehnica medicala sunt cele pentru copii. Atat bebelusii, cat si copiii mai mari pot necesita astfel de produse, cum ar fi hamurile cervico-toracice, corsetele toraco-lombo-sacrale, centurile pentru hernia inghinala, suporturile pentru spate si sold, ortezele pentru luxatii etc.

In concluzie, ortezele sunt de mare ajutor pentru toate varstele si in diverse afectiuni si probleme medicale.