Citroën C5 X MHEV 2023

Citroën C5 X MHEV 2023

Din 2023, Citroën C5 X va fi echipat cu noul motor 1.2 PureTech microhibrid (MHEV) cu transmisie cu dublu ambreiaj. Sunt asteptate performante mai mari si un consum mai mic de combustibil si speram ca va urma si fiabilitatea.

La fel ca Peugeot 3008 si 5008, Citroën C5 X va fi unul dintre primele modele ale grupului Stellantis care va primi o a treia generatie de motoare EB, mai exact o versiune revizuita, corectata si microhibrida a motorului 1.2 PureTech cu trei cilindri, cunoscut pentru problemele sale de fiabilitate. Potrivit unor zvonuri venite din China, unde este produs vagonul atipic, dezvoltarea acestei evolutii se apropie de final.

Mai multa putere, mai putin consum

In prezent, Citroën C5 X este oferit, la alegere, cu un sistem de propulsie hibrid plug-in de 225 CP sau cu un motor pe benzina 1.2 PureTech de 130 CP. Acesta din urma este cel care urmeaza sa fie inlocuit. Succesorul sau va schimba cureaua de distributie cu un lant si va castiga usor in putere pentru a oferi 136 CP. Cuplul sau maxim va fi tot de 230 Nm. Microhibridizarea sa ar trebui sa reduca consumul de combustibil cu pana la 15%.

O noua transmisie electrificata

Sistemul electric al microhibridului PureTech (MHEV) va fi integrat cu o noua transmisie. O cutie de viteze cu dublu ambreiaj va inlocui cutia de viteze automata EAT8, care are opt trepte. Proiectat impreuna cu Punch Powertrain si produs in Franta, la Trémery-Metz, acesta va incorpora un motor electric de 29 CP care va asista motorul termic in anumite situatii si il va putea inlocui foarte ocazional, intrucat bateria de 0,9 kWh care il va alimenta nu va permite decat o autonomie “zero emisii” de aproximativ un kilometru. Citroën C5 X microhibrid este asteptat sa fie pus in vanzare in 2023.

Masina ofera un confort impresionant, un rafinament greu de invins si o pozitie de condus usor inaltata, pe care multi cumparatori le vor adora. Cu o tehnologie mai puternica ca niciodata de la Citroen, plus un design unic care nu compromite utilizarea, C5 X este o masina de familie solida pentru cei care au decis ca vor cea mai buna masina.