De ce sa apelam la servicii de tractari auto?

Care sunt principalele simptome ale problemelor cu sistemul de franare si cum poate fi evitat ajutorul oferit de firmele de tractari auto din Bucuresti

servicii de tractari auto

Sistemul de franare al unui autoturism este unul dintre cele mai importante, franele fiind o componenta esentiala a masinii fara de care conducatorii auto nu ar putea sa circule pe soselele din capitala si din alte zone ale tarii fara a apela la un moment dat la serviciile de tractari auto din Bucuresti.

Pentru ca proprietarii autoturismelor sa depisteze daca au sau nu probleme cu franele exista informatii oferite de specialistii in domeniu care sa ii ajute sa vada din timp si sa actioneze in vederea remedierii micilor defectiuni.

Care sunt principalele simptome ale problemelor cu sistemul de franare si cum poate fi evitat ajutorul oferit de firmele de tractari auto din Bucuresti

Diagnosticarea problemelor cu sistemul de franare poate scuti conducatorii auto de timp pierdut si de bani cheltuiti, dar este recomandat ca acestia sa mearga la un service daca simt ca exista o problema reala si daca masina prezinta unul din simptomele descrise de catre specialisti. Masina avertizeaza conducatorii auto ca exista probleme care ii poate pune in incurcatura pe sosele si care chiar poate determina incidente sau in accidente majore, acestea fiind:

  • Scartaitul sau huruitul

Acestea sunt doua semne care indica in mod clar faptul ca placutele de frana sunt uzate sau ca exista un etrier blocat. Indiferent de sunetul scos, este important ca soferii sa se prezinte de urgenta la un service auto pentru un diagnostic corect pentru ca in caz contrar risca sa plateasca foarte mult pe reparatii si sa ramana cu masina in drum.

  • Vibratia la volan in timpul franarii

Daca soferii observa ca in timpul franarii volanului vibreaza atunci sistemul de franare incearca sa le spuna ceva si nu trebuie sa dureze foarte mult timp pana cand se prezinta un service pentru ca este posibil ca discurile de pe fata sa se ovalizeze complet si sa fie necesar a fi inlocuite. In caz contrar, un apel la numarul prezentat pe site-ul AloTractari.ro va fi necesar in anumite momente.

  • Masina trage intr-o parte

Daca masina trage intre o parte atunci cand soferul franeaza este un semn clar ca exista un etrier blocat sau o scurgere de lichid, de aceea este necesara o verificare etrierelor doar dupa ce s-au verificat sistemul de directie si unghiurile.

  • Janta se supraincalzeste

Supraincalzirea jantei inseamna ca frana masinii este blocata ceea ce semnifica faptul ca fie un piston este blocat in etrier fi exista o defectiune la sistemul ABS. Daca un martor ABS se aprinde in bord inseamna ca soferii au ramas fie fara lichid de frana fi exista un senzor ABS pe roata care s-a defectat. In cazul in care sistemul curge, inseamna ca problema trebuie investigata mai indeaproape la un specialist inainte ca masina sa se opreasca in mers sau sa existe o problema mai grava.

Tractari auto din Bucuresti | Alotractari.ro

tractari auto din Bucuresti

  • Pedala de frana prea moale sau prea tare

Pedala prea moale sau prea tare indica fie o scurgere a lichidului de frana, fie ca exista aer undeva sau ca nivelul lichidului de frana este scazut. Petele pe asfalt sub masina sunt un semn clar de avertizare a conducatorului auto care trebuie sa verifice sistemul de franare pentru ca este posibil ca si amortizoarele sa aiba probleme.

Daca toate aceste probleme sunt urmarite si simptomele sunt diagnosticate corect si verificate, daca discurile de frana nu sunt ruginite, sparte, au striatii sau santuri, atunci conducatorii auto pot circula cu incredere pe soselele din tara si din capitala.