Ingrediente
4 ouă mari
40 g branza de parmezan, plus extra pentru a servi
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
400 g de paste gătite
ulei de măsline extra virgin
Metodă preparare Paste frittata de la Gennaro
Se preincalzeste cuptorul la 200 ° C (400 °F). Se bat ouăle într-un castron mare, apoi se adauga în parmezan. Se condimentează cu puțină sare și piper.
Pentru a găti frittata, se incalzesc 3 linguri de ulei într-o tigaie, de 26 cm, la foc mediu. Se adauga amestecul de frittata și se gateste timp de aproximativ 5 minute, apoi se pun în cuptor timp de încă 5 minute sau până când amestecul este ferm. Se indeparteaza cu grijă frittata pe o farfurie mare, apoi se pune înapoi în tigaie și se baga în cuptor timp de încă 5 minute. Se serveste cu parmezan.
Dacă sunt aproximativ 400g de paste deja gatite, se poate încerca să se prepare o ,,pizzaiola paste frittata’’ – se fac pastele de bază frittata (deobicei cele fusilli, dar se pot folosi orice formă), apoi se servesc prin felierea a 6 roșii coapte și 40g de brânză fontina. Se pot adauga câteva frunze proaspete de busuioc, și suplimentar parmezan.
Dacă este primăvară, se poate face rețeta de bază extra speciala prin adăugarea de mazăre si pancetta. Se incalzeste o jumătate de lingura de ulei de măsline extra virgin într-o tigaie de 26 cm. Se adauga o ceapă, apoi se taie felii mai mari de pancetta și se adaugă la tigaie timp de încă 2 până la 3 minute. Se amestecă 200 g de mazăre, se toarnă 400 ml de apă fierbinte, apoi se încalzeste compozitia și se aduce la fierbere. Se lasa la fiert timp de 10 până la 15 minute sau până când lichidul se evaporă, apoi se răcește. Se prepară amestecul de paste făinoase de bază, se adaugă Frunze de menta proaspătă, se stoarce sucul de la o lămâie, apoi se amestecă si mazarea.
SFAT : Pasta frittata este delicioasa servita si calda, dar si rece.