3 criterii de care sa tii cont cand iti cumperi un tensiometru

Cei care vor sa faca o astfel de achizitie, isi pot indrepta atentia catre Med-Tehnica.ro, un magazin online care prezinta o gama larga de produse medicale.

pulsoxiometre

Exista o multime de persoane diagnosticate cu hipertensiune arteriala, care isi doresc sa iti tina tensiunea sub control, monitorizand-o constant. Cum mersul la medic poate fi, de multe ori, inconfortabil, achizitionarea unui tensiometru se dovedeste a fi cea mai buna varianta la care se poate recurge. Un astfel de dispozitiv este recomandat chiar si de specialistii in domeniul medical, mai ales pentru persoanele varstnice, pentru a-si monitoriza hipertensiunea oricand au nevoie.

Principalele aspecte de care trebuie sa se tina cont atunci cand se realizeaza o astfel de achizitie sunt prezentate in cele ce urmeaza.

  1. Tipul tensiometrului

La ora actuala, exista doua tipuri de tensiometru: automat si manual. Medicii specialisti recomanda folosirea unui tensiometru automat, pentru ca este mult mai usor de utilizat, dar si pentru ca are un grad ridicat de precizie.

  1. Tipul procedurii de alimentare

Alimentarea tensiometrului se poate realiza la priza sau pe baterii. Exista si tensiometre care beneficiaza de ambele tipuri de alimentare, dovedindu-se a fi de-a dreptul avantajoase. In aceeasi maniera se prezinta si pulsoxiometrele, care au rolul de a identifica saturatia de oxigen din sange.

  1. Ecranul de afisare

Ecranul de afisare (display-ul) trebuie sa fie suficient de mare incat sa permita afisarea tuturor rezultatelor intr-un mod cat mai vizibil. Un rol important il are si luminozitatea ecranului, care trebuie sa permita citirea datelor fara nicio dificultate. De asemenea, ar fi folositor si un spatiu de stocare relativ spatios, pentru inregistrarea valorilor tensiunii acumulate de-a lungul timpului, astfel incat utilizatorul sa le poata compara. Cei care vor sa faca o astfel de achizitie, isi pot indrepta atentia catre Med-Tehnica.ro, un magazin online care prezinta o gama larga de produse medicale.

Tensiometru | pulsoxiometre | Med-Tehnica.ro

Tensiometru

Recomandari cu privire la folosirea tensiometrului

Printre cele mai bune recomandari de folosire a tensiometrului se numara si:

  • evitarea alcoolului, cofeinei, fumatului si a efortului fizic inainte de folosirea produsului cu 30 de minute;

  • adoptarea unei posturi adecvate cand este folosit, eficienta fiind chiar cea de sezut in care picioarele ating podeaua;

  • tensiunea trebuie sa fie luata intr-un loc linistit.

Tensiometrul este unul dintre dispozitivele care nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma din casa persoanelor care sufera de tensiune arteriala, oferindu-le ocazia de a-si tine boala sub control permanent.