Care sunt diferitele tipuri de asistenta stomatologica pentru urgente dentare?

PlazaDent.ro, de exemplu este cartea de vizita in online a clinicii cu acelasi nume si ofera toate posibilitatile de contact rapid cu medicii sai.

tratamente stomatologice

Asistenta stomatologica de urgenta se refera la serviciile stomatologice prestate in cazul unor cazuri care necesita o atentie imediata. Exemple de cazuri stomatologice de urgenta includ dinti rupti, dinti sectionati, dureri dentare severe, maxilarul rupt si sangerari sau gingii umflate din cauza unui traumatism facial. Acestea sunt unele dintre cazurile frecvente pentru care numeroase persoane ajung la urgente stomatologice in sector 6, la Plaza Dent.

Din ce motive frecvente se ajunge la urgente stomatologice

Cel mai frecvent motiv pentru ingrijirea dentara de urgenta este un dinte rupt din cauza unei leziuni. Atunci cand un dinte se desprinde de radacina din cauza unui traumatism prin impact, cea mai mare ingrijorare este infectia. Aceasta leziune este frecventa in randul copiilor si, desi este mai serioasa daca se intampla la un dinte permanent si nu la un dinte de lapte, riscul de infectie este totusi prezent. Apelarea la tratamente stomatologice de urgenta poate oferi, de asemenea, o sansa de a salva un dinte permanent.

Leziunile care apar la nivelul gurii ca urmare a accidentelor sportive si recreative sunt frecvente, dar pot fi prevenite prin utilizarea unui aparator bucal. Pe de alta parte, accidentele se intampla si uneori nu exista nicio modalitate de a le preveni. Accidentele care implica traumatisme grave ale gurii care au ca rezultat fracturi de oase sau dinti ar trebui tratate in regim de urgenta.

Cum se pot contacta rapid medicii care trateaza urgente stomatologice?

Unii stomatologi din clinicile private ofera asistenta stomatologica de urgenta. PlazaDent.ro, de exemplu este cartea de vizita in online a clinicii cu acelasi nume si ofera toate posibilitatile de contact rapid cu medicii sai.

Urgente stomatologice in sector 6 | tratamente stomatologice | PlazaDent.ro

Urgente stomatologice in sector 6

Pe de alta parte, pacientii care au o relatie stabilita cu medicul dentist pot avea acces la numerele de telefon pentru urgente stomatologice in afara orelor de program. Cel putin, medicii dentisti ar trebui sa fie informati pentru a directiona pacientii catre cea mai rapida sursa de ingrijire in cazul unei urgente dentare.

Desi o urgenta dentara nu poate fi considerata o amenintare la adresa vietii, unele situatii necesita o atentie imediata pentru a evita probleme potential mai mari. Un alt beneficiu al ingrijirii stomatologice de urgenta este acela de a gestiona durerile de dinti care pot aparea dupa un accident, indiferent de natura sa.