Ce trebuie sa stii despre uniformele medicale inainte de a le cumpara?

Uniforma medicala este cartea de vizita a medicului sau a asistentei, ca dovada a faptului ca lucreaza in serviciul sanatatii

uniforme medicale

Uniforma medicala este cartea de vizita a medicului sau a asistentei, ca dovada a faptului ca lucreaza in serviciul sanatatii. De asemenea, contribuie semnificativ la crearea unei legaturi intre medic si pacient care este bazata pe incredere.

Pe langa faptul ca aceasta vestimentatie a fost special conceputa pentru cadrele medicale cu rolul de a afisa o conduita ireprosabila, mai este avantajoasa si in ceea ce priveste calitatea materialului care este, de cele mai multe ori, ireprosabila.

Astfel, uniformele medicale nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma din cadrul garderobei unui medic. In cele ce urmeaza sunt prezentate aspectele de care toata lumea trebuie sa tina cont atunci cand face o astfel de achizitie.

  • Au o rezistenta crescuta

Pentru ca au fost concepute pentru cadrele medicale, producatorii au tinut cont de un aspect de-a dreptul important: rezistenta materialelor folosite.

Cu cat au o rezistenta mai crescuta, cu atat sunt mai eficiente. Adevarul este ca un medic sau asistenta petrec mai mult de jumatate din zi in uniforma, in halatul medical, motiv pentru care calitatea materialelor este foarte importanta.

Halat medical | Uniforme medicale | TesaMedical.ro

halat medical

  • Au proprietati antimicrobiene

O alta calitate pe care uniformele medicale trebuie sa o indeplineasca este redata de proprietatile antimicrobiene, care sunt de-a dreptul importante pentru un medic zilnic expus in fata riscului de a contacta diverse virusuri sau bacterii periculoase.

Stratul protectiv respinge bacteriile, astfel incat pielea sa nu intre in contact cu acestea. Din acest motiv, se recomanda spalarea hainelor in fiecare zi.

  • Libertate de miscare si confort

Confortul vestimentar este unul dintre cele mai importante aspecte de care un medic trebuie sa tina cont, pentru ca, prin natura meseriei lui, trebuie sa strabata kilometri intregi inauntrul spitalului, fiind alaturi de pacienti.

Din acest motiv, are nevoie de un echipament care sa ii asigure confortul de a se deplasa. Cei care sunt in cautarea unor astfel de produse, pot arunca o privire la magazinul online TesaMedical.ro, unde vor avea ocazia de a descoperi o oferta bogata de produse.

In concluzie, fie ca este vorba de medici sau asistente, purtarea uniformei medicale este de-a dreptul necesara atat din punct de vedere functional, cat si din punct de vedere estetic.