Cum sa racesti vinul instant, fara cuburi de gheata sau frapiera?

Exceptand cazurile in care se fierbe, vinul nu trebuie consumat la temperatura camerei, ci rece.

racire instantanee vin

Vinul este una din cele mai populare si mai apreciate bauturi din intreaga lume. Alb, rosu sau roze, spumant sau simplu, vinul este o bautura care vine intr-o mare varietate de gusturi, dulce, demidulce, sec, demisec si care poate fi consumat numai la o anumita temperatura.

Exceptand cazurile in care se fierbe, vinul nu trebuie consumat la temperatura camerei, ci rece. Un pahar de vin rece atunci cand vin musafiri neanuntati se lasa asteptat.

In cazul in care gazdele nu au gheata sau un aparat de facut gheata, vor fi nevoite sa bage o sticla de vin la rece, iar pentru a-l aduce la o temperatura optima este nevoie de cateva zeci de minute.

De aceea, specialistii s-au gandit si la aceste situatii si au scos pe piata racitorul instant pentru vin. Acest dispozitiv inteligent se ataseaza la sticla si raceste in mod instant licoarea bahica, facand-o perfecta pentru a fi consumata.

Ce caracteristici si avantaje are racitorul instant pentru vin?

Aceasta inventie noua si moderna este o alternativa practica si ideala pentru racirea vinului in momentul servirii. Dispozitivul arata practic ca un dop mai mare, un dop voluminos, care se fixeaza pe gatul sticlei si care are rolul de a raci vinul.

In momentul in care vinul este turnat in pahar si trece prin serpentina din inox aflata in interiorul dispozitivului, acesta este racit in mod instantaneu.

Folosirea racitorului instant nu schimba gustul vinului, nu il altereaza, este o varianta perfecta pentru utilizatorii casnici, dar si pentru afaceri de tip HoReCa in care se servesc astfel de bauturi.

Racitorul pentru vin trebuie tinut in congelator in perioada dintre utilizari, iar substanta din interiorul sau isi pastreaza temperatura scazuta timp de 90 de minute dupa scoaterea de le rece. Acest aparat dispune si de o supapa de reglare a debitului, care ofera un control asupra temperaturii vinului din pahar. In acest fel, cu cat debitul este mai mic, cu atat vinul va fi mai rece.

Dispozitivul de racit vinul instant ofera rezultate exceptionale si satisfactie garantata utilizatorilor si consumatorilor.