AcasăRetete culinareMuschi de porc cu sos de rodie

Muschi de porc cu sos de rodie

Carnea de porc este foarte apreciata in intreaga lume si poate fi preparata in mai multe feluri, fiind usor de combinat cu legume, sosuri si chiar cu fructe. Daca este preparata asa cum trebuie, carnea de porc poate satisface cele mai rafinate gusturi. Pentru o cina romantica sau pentru un pranz alaturi de invitati selecti, oamenii pot alege sa prepare reteta muschi de porc cu sos de rodie.

Ingredientele necesare prepararii retetei si cantitatile acestora
  • Pentru a prepara aceasta reteta, este necesar un muschi de porc proaspat, de 750 de grame, trei lingurite de otet balsamic, doua bucati de usturoi verde sau doi catei de usturoi uscat, 50 de grame de unt si condimente – sare, piper si cimbru, uscat dupa gust. Pentru sos, sunt necesare urmatoarele ingrediente: o rodie, o lingura de miere si una de otet balsamic si o lingurita de unt.
Cum se prepara muschiul de porc cu sos de rodie
  • Oricat de sofisticata ar parea aceasta reteta, este foarte simplu de preparat. Primul pas este marinarea carnii: muschiul de porc spalat se usuca, se pune intr-un vas termorezistent, se sareaza si se pipereaza, se adauga cimbrul si cateva seminte de rodie, plus doua linguri de otet balsamic. Timp de cateva ore, carnea trebuie sa stea la marinat.
  • Intre timp, se prepara sosul de rodie astfel: rodia se curata, se scot boabele cu grija si se pun intr-o cratita. Se acopera cu apa si se pun pe foc mare, amestecand pana la punctul de fierbere. Dupa ce apa da in clocot, flacara se reduce la mic si sosul se mai lasa pe foc 20-30 de minute, insa fara sa scada prea mult. Se scurge compozitia din cratita, se indeparteaza pulpa de pe seminte si sucul se pune din nou la clocotit cu o lingurita de unt si una de miere, pana la obtinerea unui suc gros, la care se adauga si o lingura de otet balsamic.
  • Peste carnea de porc marinata se pune untul, se acopera totul cu folie de aluminiu si se da la cuptor vreme de jumatate de ora. Se indeparteaza folia de aliminiu si se lasa la racit. Se serveste cu sosul de rodii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.