XPeng G6, viitorul rival al lui Tesla Model Y

XPeng G6

In familia de SUV-uri Xpeng, exista o mare diferenta intre micul G3 si marele G9. Dar acest decalaj va fi umplut anul acesta de G6, care va viza, fireste, Tesla Model Y. Xpeng se pregateste sa lanseze cel mai nou SUV electric in cadrul Salonului Auto de la Shanghai, in luna aprilie a acestui an si, potrivit ultimelor informatii din China, masina se va numi G6. Acesta va fi mai mare decat actualul Xpeng G3 si semnificativ mai mic decat Xpeng G9, ceea ce face ca alegerea numelui sa fie perfecta.

Xpeng si-a inceput existenta mizand pe principiul unui SUV electric compact si destul de accesibil, G3. Un pariu esuat, iar vanzarile start-up-ului chinez au luat cu adevarat avant odata cu lansarea sedanului mare P7. G9, care a fost pus in vanzare in toamna anului trecut, a readus marca pe piata SUV-urilor, iar oferta va fi completata in curand de un model intermediar, care ar trebui sa se numeasca G6.

Probabil ca va fi prezentat la Salonul Auto de la Shanghai, in aprilie, acest G6 isi desfasoara ultimele teste de validare cu un camuflaj care nu-i mai ascunde cu adevarat formele. Tratamentul posterior, cu un hayon foarte inclinat, nu este obisnuit la un SUV chinezesc, dar face clar ecoul concurentei cu Model Y, cu ambitii mai accentuate pe piata europeana. Dar si aerodinamica se afla la originea acestei configuratii favorabile. Sa ne amintim ca modelele Xpeng sunt in frunte la acest capitol, cu un P5 anuntat la 0,223 si un P7 la 0,236.

Semnatura Xpeng se regaseste pe faruri si pe luminile slimline. Captatorii Lidar pot fi vazuti in unitatea principala a farurilor. Acest G6 ar trebui, asadar, sa includa toate elementele de conducere semi-autonoma ale celorlalte modele ale marcii.

Consecventa nu pare sa fie la ordinea zilei la interior. Configuratia ecranului este intr-adevar diferita pe P5, P7, G9 si G6. Aici, avem un mic ecran incorporat in plansa de bord pentru instrumentarul de bord si un ecran central mare si plutitor. De asemenea, se introduc camere de luat vederi pentru a inlocui oglinzile. Un sistem care va fi autorizat oficial in China incepand cu 1 iulie.