Cum se desfasoara inspectia tehnica periodica?

Conform informatiilor publicate pe BetaITP.ro, ITP-ul auto presupune 3 etape:

Sunt multe lucruri pe care trebuie sa le cunoasca un proprietar de masina. Soferii cu experienta stiu foarte bine ce inseamna inspectia tehnica periodica si cum se desfasoara, insa novicii in ale soferiei se lovesc pentru prima data de o astfel de situatie si nu stiu cum sa reactioneze. Ce trebuie sa faca, unde trebuie sa mearga si mai ales, ce implica o astfel de verificare?

Informatii utile despre inspectia tehnica periodica

Pentru a putea circula pe drumurile publice din Romania, orice autovehicul trebuie sa treaca printr-o verificare amanuntita, in urma careia primeste un certificat care atesta capacitatea acestuia de a de a participa in conditii de siguranta la trafic. ITP-ul se realizeaza in mod periodic in functie de vechimea si utilitatea masinii astfel ca soferii trebuie sa fie atenti sa nu conduca o masina ce are inspectia expirata. In caz contrar, acestia risca sa fie prinsi in trafic de organele legii si amendati conform codului rutier.

Conform informatiilor publicate pe BetaITP.ro, ITP-ul auto presupune 3 etape:

  • verificarea nivelului de poluare prin stabilirea compozitiei chimice a gazelor si a nivelului de zgomot;

  • verificarea intregului sistem de franare, inclusiv a placutelor;

  • verificarea principalelor elemente de siguranta ale masinii, printre care sistemul de directie, suspensie si rulare, verificarea gradului de vizibilitate, a starii si functionarii farurilor si a echipamentelor electrice ale masinii.

Inspectie tehnica periodica | statie ITP ieftin din Bucuresti | BetaITP.ro

Inspectie tehnica periodica

Nu doar masina este evaluata cu atentie, ci si documentele de identificare astfel ca soferii trebuie sa aiba, in mod obligatoriu asupra lor urmatoarele: certificatul de inmatriculare, asigurarea RCA valabila, cartea de identitate a autovehiculului, dar si cartea de identitate a celui care aduce autovehiculul la inspectie. Masinile luate in leasing sau inregistrate pe o societate comerciala pot aduce copia cartii de identitate cu stampila in original.

BetaITP este o statie ITP ieftina din Bucuresti avand unele dintre cele mai competitive preturi din zona. Mai mult decat atat, clientii au posibilitatea de a negocia contractele in cazul flotelor (costurile finale fiind calculate in functie de numarul masinilor). Programul de lucru al echipei este prelungit, iar clientii pot veni inclusiv fara programare, timpul de asteptare fiind minim.