De ce cauta anticariatele carti vechi si unde le gasesc?

Orice fel de carti ar avea in biblioteca insa si de care isi doresc sa scape, oamenii pot apela la ajutorul anticariatului online CumparCarti.ro

cumpar carti in Botosani

Este bine cunoscut faptul ca obiectul de activitate al anticariatelor este cartea veche, numai ca de unde fac acestea rost de aceste carti este un detaliu pe care nu multi il cunosc, dar pe care il vor afla in articolul de fata.

Una dintre ramurile de activitate ale anticariatelor este cea de achizitii carti, pe care o promoveaza tot mai intens, mai ales in mediul virtual, prin intermediul anunturilor de genul „cumpar carti vechi”. Aceste se adreseaza, in general, oamenilor din toate orasele sau pot fi adresate numai comunitatii din anumite orase, specifice in cazul anunturilor din offline.

Unde gasesc anticariatele carti vechi?

Locul in care cele mai multe anticariate cauta carti vechi si unde le gasesc adesea este pe rafturile bibliotecilor oamenilor obisnuiti. Fie ca este vorba despre o biblioteca stransa de-a lungul unei vieti sau de una mostenita, pe aceste rafturi pot fi gasite adevarate comori, foarte apreciate de anticariate si de colectionari.

Cumpar carti vechi | Cumpar carti in Botosani | CumparCarti.ro

cumpar carti vechi

Un anticariat care este in cautarea de carti isi face cunoscuta dorinta printr-un anunt de genul „cumpar carti in Botosani”. Locuitorii orasului sau din imprejurimi care au in biblioteca astfel de carti, dar nu numai, pe care nu le mai citesc, pot raspunde afirmativ anuntului, astfel ajungand volume de tot felul in mainile anticarilor.

Care sunt motivele pentru care anticariatele promoveaza anunturile „cumpar carti vechi”?

De obicei, anticariatele cumpara orice fel de carti, noi sau vechi, din orice domeniu, numai ca preferate sunt cele vechi. Acest lucru se datoreaza importantei pe care o pot avea acestea, fie pentru comunitate, fie pentru colectionari.

De exemplu, cu cat o carte este mai veche cu atat si valoarea sa este mai ridicata. Astfel ca proprietarul poate obtine o suma importanta de bani in schimbul ei. De asemenea, valoarea unei carti poate fi istorica – tocmai datorita vechimii ei – sau literara, fiind vorba aici despre primele tiparituri ale unor capodopere literare.

Orice fel de carti ar avea in biblioteca insa si de care isi doresc sa scape, oamenii pot apela la ajutorul anticariatului online CumparCarti.ro.

Drept urmare, cartile vechi sunt intr-adevar preferatele anticariatelor, dar aceste cumpara carti de toate genurile.