Totul despre retinol – ce este si cum se foloseste acest acid?

Retinolul este un derivat al vitaminei A cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula refacerea celulara

vitamina A

Retinolul este unul dintre cei mai benefici acizi, insa femeile se tem sa il foloseasca din cauza numeroaselor mituri care circula in mediul online. Cine nu a auzit povesti de groaza despre reactiile adverse si iritatii ale pielii? Cu toate acestea, retinolul poate transforma cu adevarat pielea, daca este folosit in mod corect.

Ce ar trebui sa stie femeile despre acest acid minune?

Retinolul este un derivat al vitaminei A cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula refacerea celulara. Beneficiile sale anti-imbatranire sunt de neegalat ajutand la combaterea liniilor fine si a ridurilor.

In plus, poate ajuta chiar si la reducerea acneei si la obtinerea unei straluciri permanente a tenului pentru un look mereu proaspat si sanatos. Nu exista un moment potrivit sau nepotrivit pentru a introduce retinolul in rutina zilnica. In functie de tipul de ten, femeile ar putea alege sa inceapa sa il foloseasca incepand cu varsta de 25-30 de ani.

Cheia unei aplicari de succes consta in acomodarea treptata a tenului cu acest acid. Se incepe cu o cantitate de dimensiunea unui bob de mazare dintr-o formula inferioara (0,01–0,03%) pe pielea curata si uscată de 1-2 ori pe saptamana. Apoi, se trece incet spre formule mai puternice si pentru o aplicare mai frecventa.

Retinolul se aplica intotdeauna doar noaptea. Ingredientul puternic este deosebit de sensibil la lumina, asa ca este imperativ necesar sa fie aplicat doar in timpul rutinei de noapte, chiar inainte de a merge la culcare. Etapele principale presupun curatarea tenului, aplicarea tonerului, a retinolului, iar la final crema hidratanta.

Femeile care decid sa introduca retinolul in rutina zilnica, trebuie sa stie ca este important sa aplice protectie solara in timpul zilei pentru a reduce iritatia si uscaciunea. Rutina trebuie sa fie cat mai simpla, evitandu-se utilizarea unui numar prea mare de produse.

La fel ca majoritatea ingredientelor de ingrijire a pielii, este nevoie de timp pentru ca rezultatele sa se vada cu adevarat. Femeile nu trebuie sa isi faca probleme daca nu observa imbunatatiri imediat, poate dura si pana la 12 saptamani pentru ca retinolul sa isi faca magia.