Principala metoda de prevenire a cariilor: detartrajul

Oricine poate accesa pagina clinicii Elveto-Dent.ro pentru a afla mai multe informatii despre cum se realizeaza detartrajul aici

clinica dentara Elveto Dent

Exista mai multe masuri pe care le pot lua oamenii pentru a preveni cariile, iar cele mai multe pornesc de la o alimentatie echilibrata si un periaj regulat. Totusi, in unele situatii, cele doua nu vor fi suficiente pentru a preveni cariile, asa ca oamenii apeleaza la diverse tehnici, efectuate in cadrul unor clinici sau cabinete stomatologice.

Un exemplu bun in acest sens este clinica Elveto Dent, la care se realizeaza detartrajul in sector 2. Tehnica presupune inlaturarea tartrului de pe suprafata dintilor, care daca nu este luat in seamna poate duce la consecinte precum mobilitatea dentara, durerea, sangerarea si respiratia urat mirositoare. Detartrajul are potentialul sa salveze dintii inainte de a fi prea tarziu.

Cum se desfasoara detartrajul la o clinica stomatologica?

Oricine poate accesa pagina clinicii Elveto-Dent.ro pentru a afla mai multe informatii despre cum se realizeaza detartrajul aici. In principal, exista doua metode: cea manuala si cea cu ultrasunete.

Prima optiune este recomandata in cazul tartrului radicular, in timp ce a doua nu va afecta smaltul si nici nu va provoca durere, asa ca este perfecta pentru pacientii sensibili.

Clinica dentara Elveto Dent | Detartraj in sector 2 | Elveto-Dent.ro

detartraj in sector 2

La final de procedura, depozitele de tartru impreuna cu coloratiile inestetice vor fi indepartate, iar lipsa sangerarilor gingivale va asigura sanatatea cavitatii orale. Pe viitor, pentru a evita o astfel de situatie, periajul trebuie efectuat de cel putin doua ori pe zi, iar pe langa acesta se mai adauga si utilizarea atei dentare si a apei de gura.

Ce e de facut daca este prea tarziu pentru detartraj?

Cariile simple pot fi tratate pana la aparitia durerilor la clinica dentara Elveto Dent prin indepartarea tesutului afectat si inlocuirea acestuia cu un material compozit de cea mai buna calitate. Pentru cele mai bune rezultate, culoarea materialului trebuie sa fie aceeasi cu cea a dintilor, astfel incat sa nu se observe diferenta.

In cele din urma, oamenii au la dispozitie diverse metode prin care pot sa previna cariile, astfel incat sa nu ajunga intr-o situatie in care vor avea nevoie de extractii dentare, iar daca acest lucru se intampla, vor alege o clinica de incredere.